Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Чи підтримуєте Ви проект "Нової Української школи ?"
Total 25 common:people_all_forms
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 31 common:people_all_forms

До 150 річчя від дня народження Лесі Українки. Посилання на відео https://youtu.be/H_i4xtxxtOA

Date: 26 лютого 2021 о 18:03, Refreshed 26 лютого 2021 о 20:13
87 views

"Слово - то мудрості промінь, слово- то думка людська"
Лариса Петрівна Косач… Леся Українка… Наша окраса і гордість. Квітка Ломикамінь. Дочка Прометея. Одержима. Волинська Мавка. Донька княжої Волині. Дивоцвіт України. І просто наша Леся
Ім’я цієї на весь світ відомої поетеси, мужньої жінки пов’язане з нашим краєм, адже народилася вона далекого 1871 року в місті Новограді – Волинському Її ім'я золотими літерами викарбувалося на скрижалях нашої літератури, нашої історії. Ми споруджуємо їй пам'ятники, будуємо меморіальні комплекси, влаштовуємо урочисті концерти на її честь , адже розуміємо, що її дух і стійкість є прикладом нас. Жінка-борець, жінка, яка "в серці має те, що не вмирає".
25 лютого 2021 року виповнилося 150 років від дня народження геніальної поетеси, письменниці, драматурга, нашої землячки Лесі Українки. З нагоди її дня народження в нашій школі пройшло ряд заходів .
Так протягом тижня (22-26 лютого) під час класних виховних годин «Хто вам сказав, що я слабка?», «Я служила Україні», «Без надії сподіваюсь», «Мрії зламане крило» учні переглянули кінофільми і відеопрезентації, а саме : «Стежками Лесі Українки», «Геніальна донька українського народу», «Вона Українкою звалася» , «Леся Українка- 10 вражаючих фактів», «Без надії сподіваюсь!» . Протягом всього тижня у шкільній бібліотеці діяла тематична виставка «Я вічно буду жити», а в кабінеті української мови створено фотокуточок «Геніальна донька українського народу». Учні 9 класу під керівництвом учителя української мови Т.В.Сидорчук писали диктант «Леся Українка». Цікавими та захоплюючими були завдання онлайн-квесту «Чи знаємо ми Лесю Українку?», учасниками якого стали учні 5-11 класів. Змагалися між собою і декламатори поезій поетеси напам’ять, попередньо вивчившу ту, яка найбільше припала до душі. Зразки найкращих виконань увійшли до відеоролика «Лесі Українці 150», створеного під керівництвом вчителя музики М.М.Каленського. Директор школи С.М.Станіславська і собі створила відеочитання поезії Лесі Українки «На роковини». Вражені всім, що відбувається, учениці 6 класу Чорна К. та Яновшек П. і собі, з допомогою вчителів створили відеоролик «До 150-річчя від дня народження Лесі Українки».
Школярі не оминули і книжкової скарбниці села – бібліотеки. Там їх увазі були представлені тематична книжкова виставка «Творчість Лесі Українки завжди будем пам’ятати» та виставка малюнків «Леся українка – українська письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка». Відвідали її і наші першокласники, з якими вигадниця- бібліотекар Людмила Круликівська ще й пограла в рухливу гру.
Завершальним акордом тижня стала літературно-музична композиція «Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська », організоване вчителями української мови та літератури та під музичний супровід М.М.Каленського.
Свято минуло гарно і злагоджено. А зовнішній вигляд учасників, їх зачіски, інтер’єр дійства зуміли передати дух епохи кінця ХІХ початку ХХ століть. Всі: і глядачі, і учасники - отримали величезне задоволення від спільно проведеного відпочинку.
Тиждень насичений і цікавий, а проведені заходи показали і ще раз довели , що проводити такі дійства потрібно і необхідно . Тож ще раз: велике спасибі всім вчителям і учням за прекрасно проведені заходи.

Comments:
Only authorized users can leave comments.